zaterdag 27 juni 2009

De Ronde Van Frankrijk: Nog 1 weekje - Deel 1

7 dagen. Dan is het zover. La Grande Boucle, de hoogdagen van het wielrennen, het wereldkampioenschap voor ronderenners, de mooiste koers van het jaar, de koers waar ik al 12 maanden naar uitkijk, Le Tour De France.
Dit jaar start de Tour op 4 juli in het prinsdom Monaco, een individuele tijdrit van 15,5 km. Naar jaarlijkse traditie komen de renners op 26 juli aan op Champs-Élysées. In deze 96ste editie zal in totaal 3459,5km afgelegd worden. Een overzichtje van de belangrijkste ritten:

Rit 1: De openingstijdrit in Monaco, 15,5km op een prachtig parcours.
Rit 4: De ploegentijdrit van Montpellier naar Montpellier, 39km, enkele topfavorieten kunnen hier al de eerste klappen uitdelen
Rit 7: De eerste bergrit, Barcelona - Andorra Arcalis, aankomst buiten categorie, hier zal metteen duidelijk worden welke renners de tour als zeker niet gaan winnen.
Rit 17: Bourg-Saint-Maurice - Le Grand-Bornand, geen aankomst bergop, maar met 5 stevige kuitenbijters toch één van de zwaarste ritten in deze tour.
Rit 18: De belangrijke individuele tijdrit, Annecy-Annecy, 40,5km, de klimmers moeten hier zien stand te houden, de tijdrijders kunnen hier maar beter een definitie voorsprong opbouwen.
Rit 20: Het sluitstuk is dit jaar geen individuele tijdrit, maar een aankomst bergop de Mont Ventoux. Spektakel verzekerd.
Rit 21: De slotsprint naar de Champs-Élysées.



Geen opmerkingen: